Kegelove Vezbe

Izvor:

Nije retkost da se do nekih otkrica dodje sasvim slucajno ili da se nesto zamisli sa nekom odredjenom svrhom - a onda ispadne da postoje i sporedni efekti koji su takodje vrlo zanimljivi i veoma korisni. Takav je slucaj i sa Kegelovim vezbama. Njih je cetrdesetih godina proslog veka popularizovao ginekolog akuser Arnold Kegel, a svrha tih vezbi bila je da pomognu zenama koje su imale problem inkontinencije besike (nekontrolisano mokrenje) - problem koji se cesto javlja kod zena nakon porodjaja. Pacijentkinje koje su vezbale, zaista su se resile problema, a onda su shvatile da te vezbe imaju jos jedan efekat i o tom efektu obavestile dobrog doktora. Sporedan efekat Kegelovih vezbi bio je da su pacijentkinje lakse i intenzivnije dozivljavale orgazam.

O cemu se radi? Kegelove vezbe su vezbe za pubicne misice (misice vaginalnog dela). Ove misice u svom telu mozete locirati tako sto cete pokusati da, kad sledeci put budete mokrile, prvo zadrzite, a zatim pustite mlaz, i to ne stezuci ni stomak, ni butine, ni guzu. Ako vam to uspe, locirale ste o kojim se misicima radi. To su isti oni misici koji se grce u toku orgazma. Vezbanjem, oni postaju bolje prokrvljeni i jaci, pa njihovo grcenje u toku orgazma proizvodi snazniji i cesto dugotrajniji osecaj. Plus, ojacanim pubicnim misicima moguce je i partneru pruziti vece zadovoljstvo.

Osnovna Kegelova vezba je veoma jednostavna: stegnete pubicne misice, drzite stisak deset sekundi, a zatim ih opustite. Preporucuje se da se vezba ponovi deset puta, tri puta dnevno (ukupno vezbanje: pet minuta dnevno). Nije vam potrebna nikakva oprema, niti ce bilo ko znati da vezbate - vezbu je moguce izvoditi dok stojite u liftu, cekate u redu u samoposluzi, dok cekate da se upali zeleno svetlo na semaforu, dok cekate da vam se ukljuci kompjuter, da prodju reklame i pocne film, dok perete zube... Efekti ove vezbe primetni su vec nakon mesec dana redovnog vezbanja.

Istu ovu vezbu mogu da praktikuju i muskarci, i to podjednako neprimetno. Rade je na isti nacin kao i zene, stezanjem i opustanjem pubicnih misica (mogu ih locirati na isti nacin kao i zene, zaustavljanjem mokrenja). Kod muskaraca vezba ne dovodi do jaceg orgazma, ali veoma uspesno resava problem prerane ejakulacije (opet, na zadovoljstvo i muskarca i zene).

Pet minuta vezbanja dnevno, i to vezbe za koju vam ne treba ni posebna oprema ni slobodno vreme - i dobijate intenzivniji seksualni zivot i intenzivnije zadovoljstvo. Vecu nagradu za manji trud tesko da bi bilo moguce naci.

smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice bihac smrtovnice jastuci madraci cvijeće horoscope vicevi sanovnik horoskop recepti cosmetics beauty lektire lektira knjige kalkulator

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.